Pirkanmaan Yrittäjä - page 23

23
Kuvat : Esko Lounamaa
ja Finnresta Messukeskus
Vieras
: Juha Niemiö,
konsultoiva Chef, Finnresta
Messukeskus
Perhe:
Vaimo ja kaksoset
Asuu:
Pälkäneellä
Harrastukset:
puukäsityöt,
huonekalujen tekeminen
Vieraamme
Juha Niemiö
on
päätynyt Tampereen Messu-
keskuksen ravintoloista vastaa-
vaksi monen huippuravintolan
keittiön kautta.
– Näsinneula, Rosendahl,
Wälskärin kellari, Kaivohuone,
Kulosaaren kasino, Hotelli Hai-
kon kartano ja Sal ud, Niemiö
listaa aiempia työpaikkojaan.
Kotona Pälkäneellä kokkailee
enimmäkseen vaimo, mutta
myös Juha osallistuu ruoanval-
mistukseen. Varsinkin silloin
kun on kyse omista herkuista,
joihin kuuluvat erilaiset annok-
set valmistettuina sisäelimistä
ja verestä.
Valtakunnalliset Yrittäjä-
päivät ovat suurta juhlaa
Lokakuun lopulla Messukeskuksessa
järjestettävät valtakunnalliset Yrittä-
jäpäivät ovat iso tapahtuma, mutta
laajuudessaan eivät mitenkään ai-
nutlaatuiset juhlat Messukeskuksen
ravintoloille. Toisaalta se on selvä, et-
tä myös tällä kertaa ravintolat ha-
luavat pistää parastaan.
– Ravintola kokee tilaisuuden
haasteellisena, onhan asiakkaina pal-
jon myös ravintola-alan ammattilaisia
ja lautastarjoilu tässä mittakaavassa
on aina haastava tehtävä, toteaa Juha
Niemiö. Keittiön puolelle olemme
saaneet apujoukkoja paikallisista ra-
vintola-alan oppilaitoksista, ja tilai-
suus on myös heille tärkeä ja kiinnos-
tava tilaisuus olla mukana tämän ko-
koluokan ”näytöksessä”.
Yrittäjäjuhlassa
herkutellaan
Päätöksiä siitä,mitä yrittäjätilaisuuden
osallistujat tulevat saamaan lautasil-
leen, on kypsytelty jo tovi. Eri vaihto-
ehtojen testaaminen aloitettiin jo hy-
vissä ajoin kesän päätyttyä.Nyt lista on
kuitenkin lyöty lukkoon. Lauantai-il-
Tälläisiä herkkuja
Valtakunnallisilla
Yrittäjäpäivillä päästään
nauttimaan.
lan gaalassa alkuruokana tarjoillaan
kylmäsavustettua siikaa, jokira-
pusalaattia ja kuha-suppilovahvero-
terriiniä sekä tillikastiketta. Pääruo-
kana tarjolla on viinissä haudutet-
tua porsaan poskea ja hanhenkoipi-
confit, yrttivoikastiketta ja pe-
runapaistosta ja hunajaglaseerattuja
kasviksia. Jälkiruoaksi yrittäjät pää-
sevät nauttimaan lakkamoussekak-
kua ja kaarnikkakastiketta.
Näitä herkkuja maistelimme
myös tapaamisessamme ja her-
kullisiksi totesimme.
Nopeita vastauksia
Jälkiruokana nautitun kahvikup-
posen ääressä vieraamme vastasi
seuraaviin nopeisiin kysymyksiin:
TV:n kokkiohjelmat
– En seuraa
Syksyn herkku
– Hirven sisäelimet
Mitä odotat talvelta?
– Vilkasta
messuaikaa
Ruokaravintolatilanne Tampe-
reella
– Asiakkaan kannalta erit-
täin hyvä, aikoja ajatellen yrittäjäl-
le tosin osin haastava.
1...,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22 24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,...56
Powered by FlippingBook